Button vergelijkt Verstappen met Senna en Schumacher

(c) Red Bull Content Pool

Jenson Button heeft in de ‘In the Fast Lane’ podcast laten weten dat hij Verstappen vergelijkt met Senna en Schumacher. De manier waarop Verstappen met zijn teamgenoten omgaat is volgens de Brit niet te beschrijven. Verstappen en Hamilton in één team zou volgens de wereldkampioen fantastisch zijn.

Max Verstappen rijdt sinds 2015 in de Formule 1 en heeft sinds dien veel dingen laten zien. De Nederlander maakte al vroeg de overstap naar Red Bull Racing en kreeg daar te maken met Daniel Ricciardo. In het eerste jaar kon Ricciardo Verstappen nog wel aan maar in het tweede jaar kreeg de Australiër het al lastiger. Pierre Gasly hield het maar een half jaar vol tegenover Verstappen en ook Albon komt dit jaar nog niet in de buurt van de Nederlander met startnummer 33. Jenson Button beschrijft in de ‘In the Fast Lane’ podcast dat hij dit al geen jaren meer heeft gezien. Het doet hem vooral denken aan de tijden van Senna en Schumacher.

“Ik heb dit al jaren niet meer gezien in de Formule 1, dan moeten we misschien wel terug naar de tijden van Senna en Schumacher. Volgens mij is er al heel lang geen coureur geweest die zijn teamgenoot zo de baas was. Ik zou hem super graag naast Hamilton willen zien maar of dat ooit gaat gebeuren is maar de vraag. Die twee in topvorm in één team, dat is wat we allemaal willen zien.”

Button beschrijft dat het voor een team niet goed is als de ene rijder zoveel beter is dan de andere. Als rijder kun je dan nooit kijken wat je teamgenoot qua set-up doet omdat hij toch langzamer is. “Je bent in feite één team met één auto.” Volgens de wereldkampioen van 2009 zag je in Barcelona ook duidelijk die frustratie. “Hij wil zich graag meten aan de Mercedessen maar daar heeft hij de auto gewoon niet voor. Hij moet gewoon blijven doen wat hij aan het doen is en het maximale uit de auto blijven halen.”