Red Bull: ”Hoge rake-concept nog steeds juiste keuze”

(c) redbull.com

Helmut Marko heeft tegenover Autosport aangegeven dat het hoge rake-concept nog steeds de juiste keuze is in de Formule 1. Sommige rivalen denken echter dat het zijn prestatielimiet heeft bereikt. 

Door de lastige RB16, waardoor Max Verstappen en Alexander Albon soms moeite hebben een goede balans te vinden, zijn er suggesties dat het hoge rake-concept niet meer zoveel te verbeteren valt als het lage concept.

James Key, technisch directeur van McLaren, suggereerde dat zijn team overweegt om in 2021 over te stappen naar het lage rake-concept, omdat hij van mening is dat er dan meer downforce valt te winnen.

”Hoewel ik niet denk dat het hoge concept een dood spoor is, laat het je wel erover nadenken dat er misschien meer valt te winnen met een lage rake”, vertelt Key.

Red Bull is zich ervan bewust dat er enige discussie is over auto’s met een hoge rake. Marko vertelt dat Adrian Newey er zeker van is dat zijn filosofie het beste is.

”We zijn het aan het onderzoeken”, begint Marko. ”Maar aangezien Newey gelooft dat dit de meest efficiënte oplossing is, houden we het voorlopig vol. De top drie, en Verstappen is er één van, baant zich een weg door de rest van het veld. Dus we kunnen het niet zo verkeerd hebben met ons concept. We geloven erin. Daarom heb je een technisch directeur om de richting te bepalen.”

Voor 2021 mogen teams geen geheel nieuwe auto ontwerpen. Marko zegt dat er daarom extra moeite wordt gedaan om de auto te verbeteren, omdat eventuele updates ook op de auto van volgend jaar zitten.

”De auto’s blijven zoals ze nu zijn”, zegt hij. ”Het is nog een reden waarom we de auto moeten blijven ontwikkelen, omdat we die volgend jaar ook zullen hebben.”