Ocon met nieuwe motor en versnellingsbak in België

Ocon Grand Prix Oostenrijk 2020
(c) Renault F1

Esteban Ocon staat aankomende zondag aan de start van de Grand Prix van België met een nieuwe motor en een nieuwe versnellingsbak. Daarnaast zitten er aankomend weekend nog meer nieuwe onderdelen op de Renault van Ocon. Dit allemaal om de auto te verbeteren voor een snel circuit als Spa.

Esteban Ocon had gehoopt het seizoen beter aan te vangen. Na een lange periode zonder Formule 1 maakte de Fransman dit jaar zij terugkeer in de Formule 1. Na zes races staat hij op de twaalfde plaats in het kampioenschap. Vier punten achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo die op de tiende plaats staat. De helft van de races wist hij geen punten te halen, hij viel één keer uit.

Voor de Grand Prix van België krijgt de Renault coureur veel nieuwe onderdelen. Hij krijgt een nieuwe versnellingsbak en een compleet nieuwe motor. Ook worden er andere onderdelen vervangen aan zijn kant van de garage. Zelf ziet hij daarom aankomend weekend als een nieuwe start. Er komen nieuwe onderdelen omdat het team niet tevreden is met het verschil tussen de auto’s. Ocon hoopt met de nieuwe onderdelen de strijd aan te kunnen gaan met Ricciardo.