Loek Hartog wint in de Porsche Carrera Cup Benelux

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Loek Hartog terug op zijn race in de Porsche Carrera Cup Benelux. Na 10 maanden niet geracet te hebben kon hij eindelijk weer aan de slag. Op Zolder liet hij gelijk zijn wat hij kon met twee polepositions en één overwinning.

“Het is inmiddels tien maanden geleden dat ik mijn laatste raceweekend heb gereden, dat is best wel een poosje. Gelukkig heb ik hier mijn jaar af kunnen trappen in de Porsche Carrera Cup Benelux wat dit jaar onderdeel uitmaakt van mijn campagne. Het was een heel succesvol weekend, in de eerste kwalificatie en in de tweede kwalificatie poleposition kunnen pakken. In race één heb ik deze ook om kunnen zetten in een overwinning met maar liefst 21 seconden voorsprong.”

“In race twee heb ik het één en ander voorbereid voor de Supercup waar ik dit weekend onderdeel van ga zijn, in het voorprogramma van de Formule 1. Dus daar kijk ik enorm naar uit, we moeten dan met andere camber rijden wat we alvast hebben geprobeerd. Dit maakt de auto in principe langzamer. We dachten dat we hiervoor genoeg marge zouden hebben in race twee maar helaas wel tweede gefinisht met een tiende achterstand op de nummer één. Maar dat maakt niet uit, ik ben helemaal klaar voor aankomend weekend. We gaan er wat moois van maken en ik houd jullie zeker op de hoogte.”

De hele update van Loek Hartog is te horen op Grand Prix Radio.