Kevin Harvick en Denny Hamlin domineren NASCAR

(c) NASCAR.com

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Rick Winkelman terug op het NASCAR weekend. Het waren weer Hamlin en Harvick die de overwinningen pakten en met nog één race te gaan voor de play-off ‘s is de spanning volgens Rick Winkelman om te snijden.

“NASCAR coureur Kevin Harvick heeft opnieuw toegeslagen. Zondagavond won hij de race op Dover, opvallend genoeg won Denny Hamlin zaterdagavond de race op Dover. Voor Hamlin was het zijn zesde overwinning en Harvick pakte zijn zevende overwinning van dit jaar. Dat geeft aan dat dit de mannen zijn van dit seizoen. Afgelopen weekend hadden we weer een double header, twee wedstrijden op hetzelfde circuit in twee dagen tijd. Sinds de race van zondag ligt de NASCAR weer op de oorspronkelijke kalender zoals die was opgesteld voor corona. Volgende week in Daytona dus de laatste race voor de play-off ’s. De play-off ’s dus gewoon zoals het ingeplande schema.”

“We weten dat bij alle wedstrijden die we hebben gehad Hamlin en Harvick echt de snelste zijn geweest. Zij hebben zich dan ook allang geplaatst. Jimmie Johnson is dat nog niet, hij is zevenvoudig kampioen en bezig met zijn laatste NASCAR seizoen. Volgend jaar gaat hij veel IndyCar wedstrijden rijden. Hij staat dus nog niet bij de beste zestien coureurs. Hij staat echt op het randje dus dat wordt nog erg spannend komende zaterdag op zondag nacht. Half twee s ’nachts is de race op Daytona. Dan weten we welke zestien coureurs er in de play-off ‘s  zitten. De andere mannen racen de rest van het seizoen nog gewoon door maar zij kunnen geen kampioen meer worden.”

De hele update van Rick Winkelman is te horen op Grand Prix Radio.