Verstappen: “Drie triple headers is de limiet”

Max Verstappen
(c) Red Bull Racing

Max Verstappen heeft aangegeven dat drie triple headers achter elkaar echt de limiet is. Volgens de Nederlander moet dit niet de standaard worden in de Formule 1. Natuurlijk heeft hij er begrip voor door de hele situatie maar hij hoopt niet dat dit de komende jaren blijft.

Voor aanvang van het Formule 1 seizoen dacht iedereen dat er in Australië gewoon geracet zou worden. Op het laatste moment werd het evenement toch nog afgeblazen. Lang was het onduidelijk wanneer de Formule 1 met het seizoen zou gaan starten maar in juli was het dan eindelijk zo ver. In Oostenrijk werd het seizoen aangevangen en een week later volgde direct de tweede race ook in Oostenrijk. Weer een week later moest het hele veld zich melden in Hongarije. Om toch nog een seizoen te rijden met veel races is het nodig om drie weken achter elkaar te racen. Niet alleen bij de eerste drie Grands Prix maar later in het seizoen wordt dit gewoon hervat.

Max Verstappen heeft laten weten dat dit wel echt de limiet is. Het is volgens de Red Bull coureur nu nog wel vol te houden aangezien iedereen een lange periode zonder racen heeft gehad. Hij hoopt niet dat er voor volgend jaar weer een triple header op het programma staat. Twee races gevolgd door een weekend vrij is prima volgens Verstappen. “Momenteel is het wel te aanvaarden maar dit is ook wel echt de limiet.”