Stroll: “Geweldig om te zien hoe we ervoor staan”

(c) Racing Point

Tijdens de wintertest in Barcelona werd al duidelijk dat er rekening moest worden gehouden met Racing Point. Mede dankzij vierde plaatsen in Hongarije en Spanje bezet Lance Stroll dit seizoen de vijfde plek in de WK-stand. De Canadees houdt dan ook een positief gevoel over aan zijn seizoenstart.

De Formule 1-coureurs kregen met zes races in zeven weken een druk schema voor de kiezen. Stroll vertelt in een interview met Formula 1 dat de lange, noodgedwongen pauze tijdens het eerste raceweekend ook wel impact op zijn fysiek had. “Het is een hectisch jaar tot nu, maar het voelt goed om weer in de auto te zitten. Ik had meer dan twee maanden niet gereden, dus natuurlijk had ik last van wat pijntjes na het eerste Grand Prix weekend. De pauze was aan de andere kant een goede mogelijkheid om mezelf op te laden en hard te trainen om klaar te zijn voor het seizoen. Ik heb keihard getraind tijdens de lockdown, dus ik had het idee dat ik er goed voor stond toen we voor het eerst in Oostenrijk moesten rijden.”

Al tijdens de wintertest in Barcelona werd er gefluisterd dat de Racing Point auto’s wel eens zouden kunnen gaan meedoen om het podium. Alhoewel dat nog niet gelukt is, wisten zowel Stroll als Hülkenberg zich al eens in de top drie te kwalificeren. Daarnaast troeft het team voorlopig Ferrari en McLaren af in de constructeurs stand. “Het is geweldig om te zien hoe we ervoor staan. We zijn zeer competitief en hebben al een flink aantal punten gescoord tot nu toe. We wisten tijdens de wintertest in Barcelona al dat we een goede auto zouden hebben, maar je weet nooit hoe je er precies voor staat ten opzichte van de anderen tot aan de eerste race. We lieten in Oostenrijk direct zien dat we een goed totaalpakket hadden. Het is een dus een positief begin van het seizoen.”

Na twee seizoenen bij Williams, stapte Stroll in 2019 over naar Racing Point. De #18 auto bleek dit jaar al goed voor 40 punten en dat is nu al een evenaring van zijn beste seizoen. “Het voelt geweldig om eindelijk een auto te hebben waarmee ik competitief kan zijn. Het seizoen verloopt tot nu toe erg goed. De auto is een genot om mee te rijden. Dit voelt als mijn eerste kans om mijn talent écht te laten zien. In deze sport is het belang van een goede auto erg groot. In mijn eerste jaar bij Williams scoorde ik een aantal goede resultaten en finishte ik op het podium in Bakoe. Maar ook daarna heb ik mezelf nog kunnen laten zien.” 

Stroll is nog maar 21 jaar oud, maar heeft toch al drie jaar Formule 1-ervaring. ”Je blijft leren in deze sport, ik probeer me altijd te verbeteren. Uiteraard heb ik nu veel meer ervaring dan toen ik begon en ik merk dat ik veel verder ben. Aan de andere kant kijk ik altijd wat beter kan. Wereldkampioen worden blijft mijn grote droom.”