FIA gaat kerb incident Gelael onderzoeken

De FIA en wedstrijdleider Michael Masi gaan het kerb incident van Formule 2-coureur Sean Gelael onderzoeken. De DAMS-coureur liep een gebroken rugwervel op, toen hij in de laatste ronde van de hoofdrace in Barcelona hard in aanraking kwam met een kerbstone. 

Masi vertelt dat de kerbs in Barcelona voldoen aan de vereiste FIA-normen, maar hij erkent ook dat er altijd verbeteringen mogelijk zijn.

”Ze zijn absoluut geschikt voor veilig gebruik vanuit FIA-perspectief”, vertelt hij aan Autosport. “Veiligheid is iets dat we voortdurend evalueren net zoals hoe we het ontwerp van een circuit kunnen veranderen bijvoorbeeld. Dit is niet anders dan alle andere. We bekijken de details van het incident, samen met onze veiligheidsafdeling, verzamelen al het beeldmateriaal en alle beschikbare gegevens en als er aanpassingen nodig zijn, dan maken we die.”

Masi kijkt naar iedere Grand Prix wat er voor het volgende jaar verbeterd kan worden aan het circuit.

”Ik doe een circuit inspectie en we stellen een rapport op na elk evenement. Er worden aanbevelingen gedaan voor het evenement van het volgende jaar dat je kunt zien door alle verschillende veranderingen die elk jaar plaatsvinden, waarvan sommige vrij duidelijk op televisie te zien zijn. We zullen doorgaan met evalueren zoals we altijd doen. Veiligheid is iets dat nooit ophoudt”, besluit hij.