Max Koebolt blikt vooruit op tweede ronde DTM Trophy

Max Koebolt blikt voor Grand Prix Radio vooruit op de DTM Trophy. De tweede ronde van deze nieuwe DTM-juniorklasse vindt dit weekend plaats op de Duitse Lauzitsring. 

De Nederlander rijdt voor het Walkenhorst Motorsport team, en kent een goed begin van het seizoen. “De eerste ronde op Spa ging erg goed. Ik heb twee derde plaatsen behaald en sta nu derde in het kampioenschap met maar tien punten achterstand op de nummer 1”, vertelt Koebolt.

“We hebben in Spa heel erg veel geleerd over de auto en vooral van de banden. Dit is het eerste jaar dat de GT4 op Hankook banden rijdt. DTM rijdt ook met deze banden. Het is een moeilijke band, heel anders dan de Pirelli’s die bij het Europees kampioenschap worden gebruikt. We leren er steeds meer van en in Spa hebben we heel veel data verzameld die we hopelijk dit weekend goed kunnen gebruiken om een mooi resultaat te behalen.”

Koebolt hoopt dit weekend de eerste plek te behalen, maar weet dat het niet makkelijk wordt. “Het ziet er gewoon wel goed uit, maar er zijn een paar rijders die ook snel zijn. Dit weekend rijdt bijvoorbeeld ook WTCC-kampioen en LMP1-rijder José María López mee. Hij zal zeker snel zijn.” De tweeëntwintigjarige vlakt ook zijn teamgenoot Ben Tuck niet uit. “We zullen het zien, en zondagmiddag weten we meer”, besluit Koebolt.

De hele update van Max Koebolt is te beluisteren op Grand Prix Radio.