Goed nieuws: Zanardi verlaat intensive care-afdeling ziekenhuis

Goed nieuws voor Alex Zanardi: zijn toestand is dusdanig verbeterd dat hij de intensive care-afdeling van het ziekenhuis in Milaan mag verlaten. De voormalig Formule 1-coureur raakte twee maanden geleden zwaargewond bij een ongeluk. Hij kwam met zijn handbike frontaal in botsing met een vrachtwagen en liep daarbij ernstig hersenletsel op. Men wist zelfs niet zeker of Zanardi het zou halen. 

Na het ongeluk onderging de Italiaan meerdere zware operaties. Hij werd al eerder overgebracht naar een revalidatiekliniek, maar zijn toestand verslechterde zo snel dat hij met spoed werd overgebracht naar de intensive care van een ziekenhuis in Milaan. Daar onderging Zanardi wederom een operatie.

#ForzaAlex
(c) Twitter Scuderia Ferrari

In een statement dat het ziekenhuis naar buiten bracht is te lezen dat het nu een stuk beter met Zanardi gaat. Het gaat zelfs zo goed dat de Italiaan niet langer op de intensive care ligt. “Hij (Zanardi red.) wordt momenteel bijgestaan en behandeld met semi-intensieve zorg op de Neuroreanimation Unit, geleid door professor Luigi Beretta”, zo staat er in de verklaring van het ziekenhuis.

Vier gouden medailles

De Formule 1-coureurs en teams rijden al het hele seizoen met de #ForzaAlex stickers op hun bolides om de Italiaan een hart onder de riem te steken. Zanardi verloor zijn beide benen na een schokkend race-ongeluk in Duitsland in 2001. Hij herstelde en keerde terug naar het racen, waar hij rondreed met speciaal aangepaste auto’s. Ook begon de Italiaan met handbike-racen. Daarmee won hij maar liefst vier gouden medailles op de Paralympics. Hij is een bron van inspiratie voor veel mensen over de hele wereld.

Lees ook: Binotto: “Overstap Mick naar Formule 1 in 2021 is logisch”