McLaren geeft strijd om top 3 niet op

(c) the-race.com

Andreas Seidl heeft in een gesprek met Motorsport.com laten weten dat het team nog steeds voor de derde plaats in het constructeurskampioenschap gaat. McLaren staat momenteel op de vierde plaats 1 punt achter Racing Point en 1 punt voor Ferrari. Racing Point heeft natuurlijk al wel 15 punten in mindering gehad.

McLaren eindigde vorig jaar als vierde in het constructeurskampioenschap. Dit jaar heeft het team haar zinnen gezet op een beter resultaat. Door het tegenvallende Ferrari is het voor een team uit het middenveld mogelijk om de top 3 te halen. De grote favoriet voor die derde plaats is Racing Point. Zij staan, zelfs na de 15 punten aftrek, op de derde plaats. Maar Seidl is ervan overtuigd dat zijn team mee kan strijden voor die derde plaats. Het team zal in ieder geval niet opgeven.

Seidl heeft in een gesprek met Motorsport.com aangegeven dat het op pure snelheid lastig gaat worden. “We moeten realistisch blijven, als Racing Point alle potentie uit de auto kan halen zal het erg lastig worden. Maar met onze coureurs is het altijd mogelijk om met ze te vechten. Zolang er een kans is zullen we blijven strijden voor de derde plaats.” Seidl is van mening dat McLaren momenteel de vierde beste auto heeft.

Het team kijkt ernaar uit om af te reizen naar België. “Vorig jaar hadden we een erg goede race. We weten dat onze auto het lastig heeft in de langzame bochten dus we kijken erg uit naar de komende twee races.” Na België reist de Formule 1 af naar Italië voor een Grand Prix op Monza, ook wel de ‘Temple of Speed’ genoemd. Volgens Seidl zouden dit de circuits zijn waar de McLaren goed bij past.