Bottas: “Zie kampioenschap door mijn vingers glippen”

Valtteri Bottas
(C) Mercedes AMG Petronas F1

Na een matige Grand Prix van Spanje staat ook Max Verstappen voor op Valtteri Bottas in de stand voor het kampioenschap. De Fin is enorm teleurgesteld en ziet Lewis Hamilton steeds verder uitlopen. “Ik heb geen idee wat het verschil in punten is, maar het is veel te veel. Opnieuw zie ik het kampioenschap door mijn vingers glippen”, verzuchtte Bottas in gesprek met onder andere Motorsport.

“Mijn start was niet goed genoeg, mijn reactietijd had wat beter gekund, dus het was gewoonweg niet de perfecte start die ik nodig had”, begint Bottas. Bij de start verloor hij zijn tweede plek aan Verstappen en moest hij zich met hand en tand verdedigen tegenover de Racing Point-bolides. De Fin is enorm teleurgesteld en snapt nog niet waar het precies misgaat.

Valtteri Bottas
(C) Mercedes AMG Petronas F1

“We zullen de komende dagen gebruiken om alles eens te analyseren en te zien wat er mis ging. En daarna gaan we weer verder”, vertelt Bottas. “Op het moment is het natuurlijk erg teleurstellend, maar ik kom wel weer terug. In Spa zal ik er weer staan en alles geven wat ik in me heb, maar nu wil ik het liefst ergens anders zijn dan hier.”

Ronduit teleurstellend

De Mercedes-coureur snakt naar een break. De afgelopen races verliepen allemaal niet zoals hij gehoopt had. “Afgezien van de eerste race is het eigenlijk gewoon niet goed. Er is geen weekend geweest waarin alles soepel en zonder problemen ging. Dat is ronduit teleurstellend.”

Lees ook: Bent Viscaal over F3 Spanje: “Kwalificatie deed ons de das om”