Verstappen over P2: “Tevreden over splitten Mercedessen”

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen eindigde op het circuit van Barcelona als tweede en wist daarmee zich wederom tussen beide Mercedessen te nestelen. De Nederlander haalde direct bij de start Valtteri Bottas in en kwam in het vervolg van de race niet in de problemen. Verstappen verstevigt daarmee zijn tweede plaats in het kampioenschap.

Verstappen vertelt na afloop van de race tevreden te zijn met het resultaat: “Het is een goed resultaat voor ons om beide Mercedessen te splitten. We hebben niet de snelheid zoals die van Lewis, dus ik ben tevreden met de tweede plaats. De start was cruciaal, omdat ik Valtteri kon pakken en daarna mijn eigen tempo kon rijden.”

De Nederlander leek richting het einde van de race wellicht onder druk te komen te staan, omdat Bottas met een late stop wisselde naar de zachte band. De Fin kwam echter niet snel genoeg dichterbij en kon geen enkel moment pressie zetten op Verstappen. “Ik had meer druk verwacht, maar ik was tevreden over mijn eigen banden en hij kwam niet dichterbij.”

De Red Bull komt nog wat te kort om het allebei de Mercedessen moeilijk te maken en dus is de vraag of er upgrades te verwachten zijn op de Red Bull. “We proberen ons altijd te verbeteren, maar dat doen de anderen ook, dus we gaan het wel zien.”