Piastri wint de Formule 3 sprintrace, Verschoor P4

Zojuist is de sprint race in de Formule 3 op het Circuit de Barcelona-Catalunya verreden en Piastri heeft de overwinning weten te pakken. Peroni eindigt als tweede en Nannini mag ook mee naar het podium. Nederlanders Verschoor en Viscaal eindigen als vierde en twintigste.

Matteo Nannini mocht de race van poleposition aanvangen, naast hem stond Richard Verschoor. Bij de start leek de Nederlander gelijk goed weg, toch verloor hij twee plaatsen. Piastri had ondertussen een wereldstart, van P5 wist hij met zijn Prema de leiding over te nemen. Fewtrell en Caldwell raakten elkaar in bocht twee waardoor de safety car direct in actie mocht komen.

https://twitter.com/FIAFormula3/status/1294905044471611392

De safety car bleef lang buiten en in de zesde ronde werd de race weer hervat. Aan de kop van het veld wist niemand een plaats te winnen bij de herstart. Lukas Dunner had een slechte herstart. In de laatste bocht vlak voor het rechte stuk komt hij te ver aan de buitenkomt en verloor hierdoor direct een plaats.

https://twitter.com/FIAFormula3/status/1294907004516016128

Halverwege de race wist Alexander Peroni de tweede plaats van Nannini over te nemen. Piastri heeft inmiddels een gaatje geslagen van twee en een halve seconde naar de nummer twee. Verschoor rijdt op de vierde plaats op vier seconden van de leider. De gaten tussen de rijders zijn erg klein, van P2 tot P13 zitten alle coureurs binnen één seconde van elkaar.

In de vijftiende ronde van de wedstrijd is er een tweede safety car. Piastri ziet zijn voorsprong dus verdwijnen. Deze keer bleef de safety car maar kort buiten omdat de auto van Federico Malvestiti snel weggehaald kon worden. Met nog zes rondes te gaan wordt de race weer hervat. Net als bij de eerste herstart zijn er deze keer ook weer weinig positiewisselingen. Piastri behoudt de leiding en lijkt op weg naar de overwinning.

Met nog een aantal ronden te gaan lijkt Nannini af te haken. Piastri en Peroni rijden weg van de rest van het veld. Later weet Piastri ook een stukje weg te rijden van Peroni. Door een geweldige start is het dus Piastri die de overwinning heeft weten te pakken. Peroni was één van de coureurs die erin slaagde iemand in te halen, daardoor eindigt hij als tweede. In de laatste ronde voert Verschoor de druk nog op maar hij weet Nannini niet in te halen. De Nederlander moet genoegen nemen met P4.