Indy Dontje over zijn weekend in de ADAC GT Masters

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Indy Dontje terug op zijn weekend. Indy reed in de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Het was voor hem en zijn teamgenoot een erg moeilijk weekend.

“Afgelopen weekend hebben we twee races gereden. waarbij we zaterdag een race hadden waar ik de start deed en op zondag deed mijn teamgenootje de start. We begonnen deze week donderdag al met testen, waar we er best goed bijzaten. Naar mate de dag vorderde werd het steeds moeizamer bij ons. We konden nog niet echt de vinger erop leggen waar het nou precies lag. Op vrijdag werden de problemen alleen maar erger, we kregen het niet voor elkaar. We gingen op goede hoop de kwalificatie in die ik op me had genomen. Helaas een teleurstellende zeventiende plek. En in de race een goede start gehad, een goede pit stop strategie. We lagen toen op een tiende plek maar helaas werd mijn teamgenoot in de rondte getikt. Helaas dus geen punten voor ons.”

“Op zondag deed mijn teamgenootje de kwalificatie. We hadden de auto compleet anders neergezet om te kijken of we toch de banden aan het werk konden krijgen maar helaas weer bijna hetzelfde resultaat. Volgens mij mocht hij ook van de zeventiende startplek komen. uiteindelijk zijn we veertiende geworden na nog een aantal straffen die zijn uitgedeeld. Vorig jaar zijn we derde geworden in het kampioenschap en pakten we podiums, maar nu moeten we strijden voor de punten. Er is dit jaar een nieuwe band vanuit Pirelli en wij krijgen het nog niet voor elkaar om de Mercedes AMG GT3 voor elkaar te krijgen. We gaan de komende vier weken kijken wat we kunnen doen aan de auto en aan onszelf om weer terug te komen bij die topposities.”

“Ik ga vanaf donderdag weer naar Amerika voor drie weken waarbij ik dan twee races in de GT4 rijd en één race in de GT3 tijdens de GT World Challenge America dus ik heb weer een mooi programma voor de boeg en ik heb er enorm veel zin in.”

De volledige audio-update van Indy Dontje is te beluisteren op Grand Prix Radio