Drugovich wint Formule 2 sprintrace in Spanje

Felipe Drugovich heeft de sprintrace in de Formule 2 gewonnen. Luca Ghiotto kwam als tweede over de streep en Mick Schumacher heeft de laatste podiumplaats weten te bemachtigen.

Al voor aanvang van de wedstrijd waren er problemen voor Alesi. Hij wist niet van de grid te komen en kon niet deelnemen aan de formation lap, hierdoor startte hij vanuit pitlane. Luca Ghiotto mocht de race starten van poleposition. De Italiaan was niet goed weg en kon de leiding niet behouden. Drugovich wist de leiding over te nemen en rijdt in de eerste ronde gelijk weg van de rest van het veld. Na drie rondes heeft de Braziliaan al een voorsprong van ruim drie seconden.

In de negende ronde weet Mazpein Deletraz voorbij te gaan voor P9. Via het gras weet de Rus zijn auto aan de binnenkant te krijgen in bocht één. Voor de kop van het veld is het een relatief rustige race. Drugovich heeft een gat van 4,5 seconden en heeft de leiding stevig in handen. Achter hem zijn de verschillen kleiner maar niemand lijkt echt dichtbij genoeg te zitten voor een inhaalactie.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1294929318682951680

Halverwege de race lijkt Ilott de druk op te voeren. In de veertiende ronde probeert de leider in het kampioenschap de tweede plaats over te nemen. De Brit wil buitenom in bocht één zodat hij in bocht twee aan de binnenkant zit. In bocht twee raken beide mannen elkaar en Ghiotto weet zijn positie te behouden. Door de mislukte aanval krijgt Ilott nu te maken met Schumacher die de podiumplaats van hem af wil nemen.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1294931053778554880

In de achttiende ronde van de wedstrijd neemt Tsunoda de vijfde plek in de race over. De winnaar van de sprintrace van vorige week lijkt weer in de laatste rondes toe te willen slaan. Ondertussen heeft Drugovich het gat kunnen vergroten naar acht seconden.

In ronde 21 krijgt Ilott problemen met zijn banden. In één ronde moet hij Schumacher en Tsunoda aan zich voorbij laten. In dezelfde ronde moet Zhou ook stevig verdedigen ten opzichte van Matsushita. De Chinees blokkeert in bocht één en moet naar binnen met een lekke band. In ronde 25 weet Matsushita Ilott ook in te halen. Later in die ronde komt ook Mazepin nog voorbij aan de Brit. In de laatste ronde verliest Ilott nog twee plaatsen waardoor hij geen punten behaald.

Drugovich heeft de hele wedstrijd aan de leiding gelegen en weet de race overtuigend te winnen. Het Nederlandse MP Motorsport kan tevreden vertrekken uit Spanje. Het team wist namelijk beide Formule 2 races te winnen. Gisteren won Matsushita de feature race en vandaag wist Drugovich de overwinning te pakken. Een heerlijk weekend voor het Nederlandse team.