Alexander Albon: “Ik had gewoon geen grip”

Alexander Albon is teleurgesteld na afloop van de Grand Prix van Spanje. De Red Bull coureur had geen grip en moest genoegen nemen met P8. Voor de camera’s van Ziggo Sport reageerde de coureur op zijn race.

Alexander Albon reed een moeilijke Grand Prix. In de openingsfase van de wedstrijd zat hij vast achter de Racing Points. Albon ging vroeg naar binnen en kwam op de harde band midden in het verkeer terecht. Vanuit hier werd het een moeilijke opgave voor de nog jonge coureur. Met een aantal mooie inhaalacties wist hij nog wel naar voren te komen, maar verder dan P8 kwam hij niet.

De Red Bull coureur vond het zelf ook een zware Grand Prix. “Elke run die ik deed had ik na 6 rondes geen banden meer, we zullen hier naar moeten kijken. Ik had gewoon geen grip.” Op de medium band leek het in eerste instantie beter te gaan maar ook deze voelden volgens hem na 6 rondes al slecht aan. “Het was een frustrerende race.” Zelfs met de behaalde punten is de coureur uit Thailand niet meer tevreden.