VT3: Hamilton noteert snelste tijd, Verstappen naar P3

Hamilton-spanje-2020

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd genoteerd tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Spanje. De 35-jarige was sneller dan teamgenoot Valtteri Bottas. Max Verstappen kon enigszins bijblijven en werd derde op een halve seconde.

Bottas was eigenlijk de hele training de snelste coureur van het veld. In de laatste snelle ronde moest hij alsnog anderhalve tiende toegeven op Hamilton die een 1.17.222 wist te noteren.

Verstappen bleek de enige coureur die bij het Mercedes-duo in de buurt kon blijven. Met een 1.17.737 was hij een halve seconde langzamer dan de Brit. Zijn teamgenoot Alexander Albon kwam niet verder dan de negende stek en was zes tienden langzamer dan de Nederlander.

Achter het drietal zitten de tijden dicht op elkaar. Carlos Sainz wist in zijn McLaren de vierde tijd te noteren, kort gevolgd door Sergio Perez (Racing Point), Charles Leclerc (Ferrari) en Pierre Gasly (AlphaTauri).

De sessie kwam tot zijn eind met een rode vlag-situatie. Met nog twee minuten te gaan reed Esteban Ocon bijna bij Kevin Magnussen achterop. Ocon moest voor Magnussen wijken omdat de Deen plots op de rem trapte, waardoor Ocon zijn Renault de muur in stuurde.

Vanaf 15.00u is de kwalificatie te luisteren op Grand Prix Radio met live commentaar van Olav Mol.

https://twitter.com/F1/status/1294591588430159878

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden