Renault-coureurs hadden meer verwacht van kwalificatie

(c) Renault

Daniel Ricciardo en Esteban Ocon zijn teleurgesteld met hun kwalificatiepositie. De Renault-coureurs wisten Q3 niet te halen en starten morgen respectievelijk als 13e en 15e. Vertrouwend op hun goede race pace tijdens de laatste Grands Prix, hopen ze toch punten te kunnen scoren.

Renault liet afgelopen race weekend in Silverstone zien een flinke stap vooruit te hebben gezet. En ook afgelopen vrijdag waren de voortekenen daar dat het Franse team zich zou kunnen mengen om de posities achter de Mercedessen. Het liep echter compleet anders. Ricciardo start de race morgen als 13e, teamgenoot Ocon als 15e.

“Ik had gedacht dat we rond P5 zouden zitten, zeker na de goede vrijdag die we hebben gehad”, aldus Ricciardo tegenover Ziggo Sport. “Het zit zo dicht bij elkaar. Drie honderdsten van een seconde hadden mij een plek in Q3 opgeleverd, maar nu sta ik op P13. Het is gewoon een van die dagen waarin slechts één tiende winst ons een stuk verder op de grid had gebracht. Anderen hebben vandaag net iets meer tijd gevonden dan wij. Mijn rondje was niet perfect, dus het doet me pijn dat we op deze positie staan, op een circuit waar het moeilijk inhalen is. Maar dat is racen en ik kijk uit naar morgen.

Teamgenoot Ocon belandde in de slotfase van de derde vrije training hard in de muur. De Fransman vertelt tegenover Ziggo Sport dat hij blij is dat de auto net op tijd klaar was voor de kwalificatie: “De auto was flink beschadigd, maar de jongens hebben fantastisch werk geleverd door de bolide weer in elkaar te zetten. Dat was erg positief. Minder positief is dat we niet de snelheid hadden om in Q3 te komen. We moeten kijken waar we het beter kunnen doen. Daarnaast moeten we onderzoeken waar het verschil in performance tussen de twee auto’s, dat we sinds de tweede race in Silverstone zien, vandaan komt.”

Ocon kampte tijdens Q1 ook nog met een probleem met zijn rempedaal. “Dat kwam omdat de auto zo snel weer terug in elkaar gezet moest worden. Maar het is niet de reden dat we Q3 niet gehaald hebben. Ik kijk uit naar de race. In Silverstone begon ik als 14e en eindigde ik als achtste, maar dat wordt moeilijk om te herhalen. We hebben al sterke races gereden, dus hopelijk kunnen we wat punten scoren.”