Preview Formule 1 Grand Prix van Spanje; Ho-Pin Tung

Net als bij de andere Grands Prix kijkt ook deze week Ho-Pin Tung speciaal voor Grand Prix Radio weer vooruit op de volgende race. Dit weekend zal er in Spanje gereden worden op Catalunya. Met de hoge temperaturen zal het spannend gaan worden volgens Tung.

“Na de prachtige overwinning van Max Verstappen op Silverstone vragen mensen zich wellicht af: Kan hij dat in Spanje herhalen? Pirelli neemt weer een compound hardere banden mee en dat is ook zeker nodig.” Volgens Ho-Pin moeten die harde banden wel meegenomen worden omdat de linker voorband het zwaar te verduren krijgt in bocht drie. Op Silverstone is het namelijk mogelijk om als rijder je banden te sparen door bijvoorbeeld terug te schakelen of de auto meer door de bocht te laten rollen. In bocht drie op Catalunya is dat volgens Tung niet mogelijk.

“Vergeet ook niet dat de race normaal wordt verreden in mei. En nu is het hoogzomer met de bijbehorende temperaturen. En het effect van de temperatuur op bepaalde auto’s hebben we natuurlijk op Silverstone kunnen zien. Niet alleen aan de kop van het veld zal het spannender zijn maar ook zeker in het middenveld want daar zit het heel dicht bij elkaar.”

Ho-Pin Tung verwacht ook dat de rijders het zwaar gaan krijgen in die derde bocht. Normaal gesproken willen coureurs altijd de bocht inkijken maar Tung verwacht dat alle coureurs het hoofd nu aan de buitenkant laten rusten. “Bij Ferrari praat men over een chassis wissel voor Vettel, wat eigenlijk wel een hele logische stap is als je ziet hoe lastig hij het heeft ten opzichte van zijn teamgenoot. Soms kan het zo zijn dat alles er precies hetzelfde uitziet maar om onverklaarbare reden een chassis zich toch anders gedraagt.”

De hele gesproken preview van Ho-Pin Tung is te beluisteren op Grand Prix Radio.