Tijdschema voor de Grand Prix van Spanje

(C) Red Bull Content Pool

Aankomend weekend gaan we alweer racen. Ditmaal op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Na een uitermate sterke prestatie van Max Verstappen afgelopen zondag op Silverstone, zal de vraag of hij wederom mee kan doen voor de winst overheersen in Barcelona.

De verwachting is dat het in Barcelona nog warmer zal zijn als in Silverstone, wat een voordeel kan zijn voor de Red Bull. Mercedes lijkt namelijk dit seizoen in het speciaal moeite te hebben met de hitte. Ook afgelopen weekend had Mercedes het aanzienlijk moeilijker op Silverstone dan een week eerder, toen het een aantal graden koeler was.

De snelheidsproblemen van Mercedes kwamen echter niet puur door de hitte. Hamilton en Bottas hadden vooral moeite met de zachtere band die Pirelli had meegenomen tijdens de tweede Grand Prix op Silverstone. Pirelli neemt dit weekend een hardere compound mee wat de bandenproblemen van Mercedes hoogstwaarschijnlijk zal verminderen. En dat zal automatisch positieve gevolgen hebben voor de snelheid van de voormalige zilverpijlen.

Er zal op de vrijdag ook nog een primeur plaatsvinden. Roy Nissany zal zijn officiële Formule 1 debuut maken op vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training. Hij zal plaatsnemen in de auto van George Russel. Zie hieronder het tijdschema van de Grand Prix van Spanje van FP1 tot aan de race.

Vrijdag 14 augustus
Eerste vrije training (VT1); 11:00 – 12:30 uur
Tweede vrije training (VT2); 15:00 – 16:30 uur

Zaterdag 15 augustus
Derde vrije training (VT3); 12:00 – 13:00 uur
Kwalificatie; 15:00 – 16:00 uur

Zondag 16 augustus
Race; 15:10 – 17:10 uur

Zoals tijdens ieder Grand Prix-weekend is tijdens de kwalificatie en de race het commentaar van Olav Mol live te beluisteren op Grand Prix Radio. Ook houden we je via de website op de hoogte van het laatste nieuws.