Van Buren over Porsche Sports Cup: “Super weekend gehad”

Ook Rudy van Buren kwam afgelopen weekend in actie in de Porsche Sports Cup Duitsland. Het was een slijtageslag door de hoge temperaturen. Ondanks dat sloot de Nederlander het weekend af met een derde en een eerste plek. Speciaal voor Grand Prix Radio blikt Van Buren terug op zijn raceweekend in Duitsland.

Het raceweekend van Van Buren was opgebouwd uit sprintraces met op zondag twee keer een endurance race van 50 minuten die je samen met een gentleman rijdt. “Ik was van de partij als coach voor de sprintraces en als copiloot voor de endurance. Dit weekend hebben we afgesloten met een eerste en een derde plek. Daarnaast hadden we een eerste plek in het algemeen klassement, dus ja heel content.”

Hoewel Van Buren een goed weekend had, was het wel een uitdaging. “Het was lekker warm en het was een mooie slijtageslag voor auto en lichaam”, stelt Van Buren. “Vandaar dat we in de tweede race vanaf het begin al temperaturen moesten monitoren. We hadden op een gegeven moment een olietemperatuur van 138 graden, daar is de motor niet voor gemaakt.”

Slijtageslag

Om ervoor te zorgen dat de olietemperatuur niet nog hoger zou worden, moest Van Buren anders rijden. “Ik heb de hele tweede race bij wijze van spreken Formule E-stijl rondgereden met lift en coast. Ik kon niet eens vol gas geven om de temperatuur maar onder de kritieke limiet te houden. Het was een super weekend. Ik heb veel schik gehad en nu gaan we op naar de volgende.”

De hele update van Van Buren zal later op Grand Prix Radio te horen zijn.

Lees ook: Jeroen Bleekemolen pakt twee podiumplekken in Amerika