Jeroen Bleekemolen pakt twee podiumplekken in Amerika

Jeroen Bleekemolen
(c) Jeroen Bleekemolen

De Nederlander Jeroen Bleekemolen heeft het afgelopen weekend niet stilgezeten. Hij kwam namelijk in Californië, Amerika in actie en eindigde twee keer op het podium. Speciaal voor Grand Prix Radio blikt Bleekemolen terug op zijn raceweekend.

“Ik heb dit weekend weer lekker geracet in Amerika. Voor het eerst voor mij in een lange tijd”, vertelt Bleekemolen. Hij reed het afgelopen weekend met zijn teamgenoot James Sofronas, twee races van 90 minuten voor GMG in een Porsche GT3R.

“Eén race hebben we gewonnen, in onze klasse, de Pro M-klasse. James (Sofronas red.) is een hele goede amateur en dat heeft hij weer laten zien. We werden in die race ook derde overall.” Ook de tweede race verliep goed voor Bleekemolen. Hij en Sofronas kwamen als tweede over de finish en behaalden zo hun tweede podiumplek van het weekend.

“Nu gaan we door. Het is een beetje een gekke tijd natuurlijk nog. Het vliegtuig naar Amerika was leeg en dat is natuurlijk niet goed om te zien”, legt Bleekemolen uit. Het is volgens hem moeilijk om heen en weer te reizen tussen Europa en Amerika. De Nederlander mag er op beide continenten echter nog wel in aangezien hij op een speciale atletenlijst staat.

https://twitter.com/jbleekemolen/status/1292623558972248065

Racen op Spa

“Ik ga nu weer terug naar Europa, want komend weekend kom ik in actie in het World Endurance Championship op Spa. Dat doe ik voor Project One met teamgenoten Ben Keating en Felipe Fraga, dus we gaan lekker door en daar kijken we natuurlijk naar uit. De Porsche RSR is een prachtige auto om mee te rijden en dat op Spa, dus dat wordt genieten.”

De hele update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Van Splunteren over Porsche Supercup: “Goede zaken gedaan”