Esteban Ocon krijgt drie plaatsen gridstraf

Esteban Ocon heeft zojuist een gridstraf gekregen van drie plaatsen. De Fransman wist zich te kwalificeren als elfde maar moet nu nog drie plaatsen verder naar achteren. De Fransman zal de race dus aanvangen vanaf P14.

In het eerste gedeelte van de kwalificatie reden Giovinazzi, Ocon en Russell bij elkaar in de buurt. Giovinazzi had net een snelle ronde gereden en ging weer terug naar de pits. Ocon reed net naar buiten om zijn snelle ronde te gaan rijden. Achter de beide coureurs zat Russell, hij was bezig met een snelle ronde.

Het team van Renault waarschuwde Ocon voor Giovinazzi maar ze kwamen er te laat achter dat George Russel eraan kwam. Omdat ze dit te laat doorgaven dacht Ocon Giovinazzi nog wel voorbij te kunnen gaan. Toen de Fransman naar rechts ging om de Alfa Romeo in te halen kwam hij recht voor Russell te rijden die een stuk sneller reed. Hierdoor moest de Brit zijn snelle ronde afbreken.

Renault hield al rekening met een penalty en de stewards hebben die ook zojuist uitgedeeld. Esteban Ocon zal de race aanvangen vanaf P14 in plaats van P11.