Di Resta dit weekend reservecoureur bij McLaren

Carlos Sainz Grand Prix Oostenrijk 2020
(c) McLaren F1

Paul di Resta is dit weekend reservecoureur voor het team van McLaren. Dit omdat Stoffel Vandoorne en Esteban Gutierrez niet in actie kunnen komen. Di Resta zou sowieso al aanwezig zijn tijdens de Grand Prix als analist voor Sky Sports. 

McLaren heeft een overeenkomst met Mercedes dat als Carlos Sainz of Lando Norris niet in actie kunnen komen, gebruik kan worden gemaakt van de reserves Vandoorne en Gutierrez. Vandoorne is echter in Berlijn in voorbereiding voor de Formule E, Gutierrez komt niet in aanmerking om te racen. De Mexicaan komt niet in aanmerking voor een superlicentie. McLaren heeft daarom gekozen voor Di Resta.

”Nu Stoffel Vandoorne niet beschikbaar is vanwege zijn Formule E-verplichtingen en Esteban Gutierrez momenteel niet in aanmerking komt voor een superlicentie, zal Paul di Resta dit weekend onze standby-coureur zijn”, vertelt McLaren in een statement.

”Er is vanmorgen voor Paul een stoel op maat gemaakt. Hij zal niet in nauw contact staan ​​met het McLaren-raceteam tenzij dat nodig is. Paul zal dit weekend zijn werkzaamheden bij Sky Sports F1 voortzetten zoals gepland.”