Indy500 dit jaar zonder publiek na stijgende coronagevallen

(c) IndyCar

De Indy500 gaat dit jaar plaatsvinden zonder dat er fans aanwezig mogen zijn. Dat maakt de organisatie dinsdagavond bekend. Vanwege de stijgende coronacijfers heeft de organisatie dit doen besluiten. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat er geen fans zullen zijn bij het grootste race-event in Amerika. 

Het event had normaal gesproken al in mei moeten plaatsvinden, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus in Amerika is de race verplaatst naar 23 augustus. Gezien de huidige situatie werd er al niet vanuit gegaan dat er volle tribunes zouden zijn. Toch dacht de organisatie dat de helft van de kaartjes ongeveer verkocht kon gaan worden. Enkele weken geleden werd dit aangepast naar een kwart van het aantal bezoekers. Ook dat aantal lijkt nu niet redelijk en heeft de organisatie ervoor moeten kiezen om dit jaar geen fans toe te laten.

“Het is met veel spijt dat we moeten aankondigen dat de 104de editie van de Indianapolis 500 zonder fans zal doorgaan. We waren toegewijd om de race dit jaar aan 25 procent capaciteit door te laten gaan, maar de COVID-19 trends in Indiana zijn nog verslechterd.”

“We hebben in het begin al gesteld dat de gezondheid en veiligheid van onze gemeenschap op de eerste plaats zou komen. Toeschouwers toelaten is in het huidige klimaat niet meer verantwoord. We keken ernaar uit om de investeringen en verbeteringen aan het circuit te laten zien, maar dit is de juiste beslissing.  We kijken er nu al naar uit om al onze loyale fans in 2021 terug te verwelkomen.”

Vorig jaar zagen 300.000 fans nog hoe Simon Pagenaud met de overwinning aan de haal ging.