Indy Dontje: ”Beste start van mijn carrière”

Afgelopen weekend werd na een lange ‘corona-stop’ ook het seizoen van de ADAC GT Masters afgetrapt, op de Lausitzring. Indy Dontje praat ons bij over het eerste weekend van het seizoen, dat volgens hem toch vrij moeizaam verliep.

‘We hadden ons goed voorbereid en nog getest op de Nürburgring en Hockenheimring, maar het werd toch maar weer duidelijk dat de concurrentie ook niet stil zit.’ Zo verklaart Dontje.

‘Ik zat er op de eerste dag vier tienden vanaf in de kwalificatie, en dat leverde een achttiende starttijd op.’ ADAC GT Masters is dan ook een van de sterkste GT3 kampioenschappen in Europa legt Dontje later uit.

‘In de race heb ik één van de beste starts uit mijn carrière gemaakt. Ik ging van plek achttien naar plek in één ronde. Bij de rijderswissel lag ik uiteindelijk op de zesde positie maar door wat problemen met de motor moesten we genoegen nemen met een zevende plek. Goeie punten voor het kampioenschap maar niet waar we willen zijn.’

Op zondag was het de beurt aan teamgenoot Maximilian Götz om te kwalificeren. Hij liet maar twee tienden liggen op de kop en mocht de race aanvangen vanaf de elfde positie. ‘Dat laat maar weer eens zien hoe dicht het veld op elkaar zit,’ zo benadrukt Dontje. ‘Ook Maxi’, zo gaat Dontje verder, ‘had een goede start en wist twee posities te pakken. Aan de hand van een goede strategie wisten we nog een plek extra op te schuiven in race twee en dat betekende een achtste plek. Weer een aantal goeie punten maar zoals gezeg, het is niet waar we willen staan.’

Over twee weken mogen we weer voor de tweede ronde van het kampioenschap op de Nürburgring, en dan is het gewoon de bedoeling om verder naar boven te komen en uiteindelijk het podium te beklimmen,’ aldus Indy Dontje.

Het hele audiofragment van Indy Dontje is te beluisteren op Grand Prix Radio.