Ferrari vraagt om opheldering van FIA over auto Racing Point

Ferrari trackwalk GP Oostenrijk 2020
@Scuderia Ferrari Press Office

Ferrari heeft in een brief naar de FIA en de Formule 1 om opheldering gevraagd over de auto van Racing Point. Dat meldt The Race op maandagavond. De Scuderia vraagt zich af hoe de RP20 nog als ontwerp kan worden gezien, als het de Mercedes-auto van vorig jaar heeft gekopieerd. 

Komende woensdag vindt de hoorzitting plaats over het protest wat Renault meermaals indiende over de brake ducts van de bolide van Racing Point. Ferrari staat volledig achter de protesten van Renault en wijst op bijlage 6 van het sportreglement van de Formule 1. Ook Zak Brown heeft toegegeven dat de meeste teams niet houden van wat Racing Point doet.

”Of het legaal is of niet, het is aan de FIA ​​om te beslissen, maar het valt buiten de geest van wat de Formule 1 is. Er is altijd sprake geweest van kopiëren, maar ze hebben effectief toegegeven dat ze de auto van iemand anders hebben gerepliceerd. De meesten van ons zijn het erover eens dat dit niet is wat F1 zou moeten zijn, dus we moeten daar regels voor opstellen”, besluit Brown.