Smolyar wint Formule 3 sprintrace, Verschoor P9

Zojuist is de Formule 3 sprintrace op Silverstone verreden en Smolyar heeft de overwinning weten te pakken. Beckmann eindigt als tweede en Novalak maakt het podium compleet. Nederlanders Verschoor en Viscaal eindigen op P9 en P16. 

Alexander Smolyar mocht de sprintrace vanaf poleposition aanvangen. De Rus had een goede start en wist de leiding te behouden. De startfase van de wedstrijd is rustig verlopen. Geen echte incidenten in de eerste ronde van de wedstrijd. In de tweede ronde van de wedstrijd gebeurd er al meer. Oscar Piastri gaat even door het grind en verliest hiermee veel plaatsen. Ondertussen moet Doohan naar binnen omdat hij een lekke band heeft opgelopen.

https://twitter.com/FIAFormula3/status/1289831760251875329

In de vijfde ronde van de wedstrijd was de eerste uitvaller een feit. Fraga parkeert zijn auto naast de baan. Hierdoor komt voor de eerste keer vandaag de safety car de baan op. Het was moeilijk om de auto van de Braziliaan weg te krijgen, er moest een kraan aan te pas komen. Na een aantal rondes achter de safety car werd de wedstrijd in de negende ronde weer hervat.

Net als bij de start van de wedstrijd gebeuren er weinig gekke dingen bij de herstart, Smolyar wist de leiding de behouden. Haverwege de wedstrijd gaat Smolyar nog steeds aan de leiding, vlak voor David Beckmann. Verschoor rijdt op P8 en Viscaal rijdt halverwege op P20. Viscaal heeft al wel 8 plaatsen weten te pakken.

In de twaalfde ronde van de wedstrijd valt de tweede coureur uit. Piastri, leider in het kampioenschap, moet zijn auto parkeren in de pitstraat. De Prema coureur ziet zijn voorsprong in het kampioenschap dus kleiner worden.

In de veertiende ronde van de wedstrijd begint de Duitser de druk op te voeren. Smolyar moet een aantal keer verdedigen om de leiding in de wedstrijd te behouden. Smolyar verdedigt stevig op de Hangar Straight, de Rus gaat van links naar rechts over de baan en is hiervoor under investigation.

Uiteindelijk weet de Rus de leiding de hele wedstrijd te behouden. Beckmann is het niet gelukt om er voorbij te gaan en moet genoegen nemen met P2. Of de Rus nog een straf gaat krijgen is voor nu nog even afwachten.

Volgende week rijdt de Formule 3, net als de Formule 1, weer op het Britse circuit.