Hamilton zag lekke band niet aankomen

Hamilton heeft na afloop van de race aangegeven dat de lekke band echt als een verrassing kwam. De banden voelde gewoon goed aan en ineens was de band lek. De Brit geeft aan dat je dan niet in paniek raakt maar gelijk gaat zoeken naar oplossingen.

Lewis Hamilton leek af te gaan op een relatief makkelijke overwinning. Hij reed de hele race aan de leiding van de wedstrijd maar in de laatste ronde kreeg hij een lekke band. Hij wist zijn Mercedes toch nog als eerste over de streep te krijgen en pakte hierdoor de 25 punten. Hamilton heeft bij Ziggo Sport aangegeven dat je dan niet in paniek raakt. Je zoekt alleen maar naar oplossingen. De oplossing voor Lewis was snelheid verminderen en rustig naar de streep rijden.

“Ik zag het gat met Verstappen kleiner worden maar ik ben gewoon erg blij dat de band het niet in een snelle bocht begaf, dan hadden we een veel groter probleem.” Hamilton geeft ook aan dat hij de lekke band niet aan heeft zien komen. “Bottas was erg aan het pushen, daardoor moest ik ook harder gaan dan dat ik normaal zou doen. Toen hoorde ik dat hij een lekke band had en ik dacht dat hij ergens doorheen gereden was. Mijn auto was nog erg goed, ik kon mijn snelheid goed vasthouden. Ik dacht dat ik nog voor een snelle ronde kon gaan maar toen vertelde het team me dat ik rustig aan moest gaan doen. Eerlijk gezegd had ik niet het idee dat de banden het niet zouden gaan halen.”