Hamilton wint Grand Prix van Groot-Brittannië, Verstappen P2

(c) Mercedes F1

Zojuist is de Grand Prix van Groot-Brittannië verreden en Lewis Hamilton heeft de overwinning op zijn naam weten te zetten. De twee coureurs die het podium compleet maken zijn Verstappen en Leclerc. Hülkenberg, die Perez vervangt, kon niet deelnemen aan de Grand Prix.  

Voordat de race begon was er al slecht nieuws voor Hülkenberg. Hij had problemen met zijn Racing Point en kon de race niet aanvangen. Hamilton mocht vanaf poleposition starten en leek in eerste instantie niet zo goed weg. Maar het was goed genoeg om de leiding in de wedstrijd te behouden. De eerste ronde leek rustig te zijn verlopen maar in de laatste bocht raakten Albon en Magnussen elkaar. Magnussen gaat hard de muur in en de eerste officiële uitvaller van de race is een feit. Bernd Mayländer mag hierdoor direct in actie komen. Later kreeg de Red Bull coureur hier een vijf seconden tijdstraf voor.

In de dertiende ronde van de wedstrijd heeft Kvyat een zware crash. In de snelle bochtencombinatie verliest de Rus zijn auto en raakt hard de muur. Voor de tweede keer moet de safety car de baan op komen. Deze keer duikt bijna iedereen naar binnen voor de harde band. Alleen Romain Grosjean en Alexander Albon besluiten om buiten te blijven. De Fransman blijft op de medium band,  Albon ging eerder al naar binnen voor de harde band.

Romain Grosjean moet met zijn oudere banden beide McLaren coureurs aan zich voorbij laten. Toen Carlos Sainz de Haas coureur voorbij wilde maakte de Fransman op het laatste moment een stuurbeweging. Hiervoor kreeg hij de zwart witte vlag, dit betekent dat hij een waarschuwing krijgt voor zijn gedrag.

Halverwege de race is het Mercedes dat, zoals van tevoren verwacht, makkelijk wegrijdt. Hamilton en Bottas rijden op een ruime seconde van elkaar gevolgd door Verstappen op zeven seconden. Halverwege rijdt de Nederlander in zijn eigen wereldje. Niet snel genoeg om Mercedes te volgen maar wel een stuk sneller dan de coureurs achter hem. Verstappen heeft zelfs tijd genoeg voor een grapje tijdens het rijden.

In ronde 37 van de wedstrijd komt ook Grosjean binnen voor zijn eerste stop. Na in die ronde twee posities verloren te zijn besluit het team van Haas hem naar binnen te halen, ook hij gaat naar de harde band. Zijn banden zijn 24 rondes minder oud dan die van zijn concurrenten maar hij komt terug op de zeventiende en laatste plaats.

In de slotfase van de wedstrijd krijgen meerdere coureurs een lekke band. Bottas krijgt eerst een lekke band waardoor hij de Nederlander aan zich voorbij moet laten gaan. Ondertussen duikt de Nederlander naar binnen voor een setje soft om voor de snelste raceronde te gaan. Wat niemand had kunnen zien aankomen is dat ook Hamilton een lekke band kreeg. Op maar een aantal seconden weet de Brit de overwinning te pakken. Op drie banden weet hij zijn Mercedes over de streep te rijden.

Volgende week rijdt de Formule 1 weer op Silverstone maar dan met een compound zachtere banden.

Afbeelding

(c) Twitter Formula 1