Bottas baalt: “Lekke band op meest ongelukkige plek op circuit”

(c) Mercedes F1

Valtteri Bottas baalt ongelofelijk van zijn lekke band in de voorlaatste ronde van de race op Silverstone. De Fin had pech net voorbij de ingang van de pitstraat te zijn en moest daardoor een hele ronde op lage snelheid doorrijden. De Mercedes coureur finishte daardoor buiten de punten en ziet teamgenoot Hamilton aan de horizon verdwijnen in de WK stand.

“Het is ongelofelijk. We hadden nog twee ronden te gaan en dan komt de lekke band ook nog eens op de meest ongelukkige plek op de baan. Ik moest een volledige ronde afleggen en verloor daardoor uiteraard heel veel tijd. En Lewis had wel geluk, dus wat doe je eraan”, aldus Bottas tegenover Ziggo Sport.

De Mercedes coureurs gebruikten na de safety car fase het DAS systeem om de banden op te warmen. De vraag rijst of dat ervoor heeft gezorgd dat de banden van Bottas en Hamilton het vroegtijdig begaven. “Ik heb het alleen gebruikt tijdens de safety car situatie, niet tijdens het racen. Misschien is onze auto gewoon te snel”, knipoogt Bottas.