Robin Frijns pakt eerste DTM pole position

Robin-Frijns-DTM-2020

Robin Frijns heeft voor het eerst in zijn DTM carrière pole position behaald. De Nederlander, uitkomend voor Audi, bleef op het circuit van Spa-Francorchamps merkgenoten Nico Müller en Rene Rast voor.

Het circuit van Spa-Francorchamps vormt dit weekend het decor voor de seizoensopener van de DTM. Op een nog vochtige baan kwam Frijns tijdens zijn eerste kwalificatierun niet verder dan de elfde plaats. Tijdens de tweede run verging het de Nederlandse Audi coureur een stuk beter. Hij veroverde met een 2:05.625 zijn allereerste DTM pole position. Frijns bleef daarmee teamgenoot Nico Müller en regerend DTM kampioen Rene Rast ruim een tiende van een seconde voor.

Voormalig Formule 1 coureur Robert Kubica wist geen indruk te maken. De Pool besloot de kwalificatie op de 14e plaats en bleef alleen debutant Harrison Newey voor. Van de BMW  coureurs noteerde Sheldon van der Linde de snelste tijd. De Zuid-Afrikaan start als vijfde.

Robin Frijns jaagt vanmiddag om 13.30 uur op zijn allereerste DTM overwinning. De tweede race op het circuit in de Ardennen wordt morgen verreden.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden