Eerste Formule 2 overwinning voor Nikita Mazepin

(c) Formula 2

Nikita Mazepin heeft voor het eerst in zijn carrière een Formule 2 race gewonnen. De Rus veroverde vroeg in de race op het circuit van Silverstone de leiding en gaf die niet meer uit handen. Guanyu Zhou en Yuki Tsunoda finishten als respectievelijk tweede en derde.

Drama was er al voor de start voor Calum Ilott, die zou starten vanaf de tweede plaats. De Brit kwam bij de opwarmronde niet weg van zijn plek en moest vanuit de pitstraat starten. Felipe Drugovich veroverde gisteren voor de eerste maal in de Formule 2 geschiedenis van MP Motorsport pole position. De Braziliaan zag echter bij de start Mick Schumacher als een raket aan zich voorbij komen. Ook Lundgaard en Mazepin wisten in de eerste ronde Drugovich te passeren. 

De coureurs waren echter allemaal onderweg op verschillende bandenstrategieën waardoor er verschillende races binnen de race ontstonden. Terwijl koplopers Mazepin en Schumacher op de medium compound waren gestart, vertrok onder andere Drugovich op het harde rubber. De coureurs op de zachtere band doken in de negende ronde van de race naar binnen voor een vroege pitstop. MP Motorsport coureur Drugovich promoveerde daardoor naar de leiding van de wedstrijd en reed lang door.

Van de coureurs met het zachte rubber was vooral Lundgaard goed op dreef na zijn pitstop. De Deen passeerde Schumacher en richtte zich vervolgens op Nikita Mazepin. De Rus had een indrukwekkende voorsprong opgebouwd, maar moest vooral rekening houden met de coureurs die nog zouden wisselen naar de zachte band. Guanyu Zhou was een van die coureurs. De Chinees van Uno Virtuosi stormde door het veld en vocht zich een weg naar voren. Mazepin bleef echter buiten schot en pakte zijn allereerste overwinning in de Formule 2. Red Bull junior Tsunoda wist in de laatste ronde nog Lundgaard te verschalken en eiste de laatste podiumplek op. Pole sitter Drugovich kwam niet verder dan de zevende positie.