Verstappen; ‘Over het algemeen een positieve dag’

(c) redbull.com

Max Verstappen is ondanks zijn veertiende tijd in de tweede vrije training tevreden met zijn vrijdag. ‘Ik werd geblokkeerd tijdens mijn snelle ronde en ging toen over op long-runs, dus ik heb geen snelle ronde kunnen neerzetten. Maar het lijkt erop dat de nieuwe onderdelen goed werken.’

Naast het ontbreken van een snelle tijd crashte Verstappen’s teamgenoot Albon ook nog eens. Het zal voor de monteurs van Red Bull nog een lange avond worden nadat Albon zijn auto bij het uitkomen van bocht 15, Stowe. Desondanks kreeg de Thai het vlak voor zijn crash wel voor elkaar om een competitieve tijd te klokken, en die tijd was vrij snel. Uiteindelijk bleek de tijd goed voor de tweede plek.

Ondanks het pijnlijke uitstapje noemt Verstappen de vrijdag dus toch positief. ‘We blijven ontwikkelen en we blijven nieuwe onderdelen op de auto zetten. Het lijkt erop dat ze werken dus ik ben blij met de richting die we nu op gaan.’

‘Er is altijd ruimte voor verbetering, zo sluit Verstappen af, maar de auto voelde een stuk beter vandaag. Over het algemeen was deze vrijdag dus positief, maar met het veranderende weerbeeld geloof ik wel dat we morgen pas zullen zien waar we echt staan.’