De Grand Prix van de Eifel wordt live uitgezonden op YouTube

De onlangs aangekondigde Grand Prix van de Eifel, op de Nürburgring, zal live worden uitgezonden op YouTube. Het zal volledig vrijblijvend zijn voor fans uit Duitsland, Zwitserland, Nederland, België, Noorwegen, Zweden en Denemarken om de race te bekijken. Niet alleen de race zal uitgezonden worden, maar ook alle trainingssessies, de kwalificatie en alle actie om de race van zondag heen.

Adam Crothers, ‘hoofd van digitale media rechten’ van de Formule 1 geeft aan ontzettend blij te zijn dat de Formule 1 aan zo’n spannend project kan gaan werken. ‘Dankzij onze samenwerking met YouTube kunnen we de F1-fanbase blijven uitbreiden. Tomos Grace, ‘hoofd van sport’ bij YouTube legt uit dat het uitzenden van de meest ‘premium content’ die de Formule 1 heeft op YouTube laat zien dat YouTube een ‘betrouwbare’ partner is van de sector die Formule 1 heet.

Voor de mensen die wel eens de F1 TV app volgen tijdens Formule 1 sessies, zal de manier waarop de Formule 1 in het weekend van 9 tot 11 oktober zijn sessies gaat uitzenden bekend voorkomen. De opzet is identiek aan die van de F1 TV app. Bovendien worden Nederlandse kijkers voorzien van Nederland commentaar van Olav Mol.