Rookpluimen Mercedes-motor geen betrouwbaarheidsprobleem

(c) Mercedes AMG F1

Toto Wolff heeft onlangs aangegeven dat de rookpluimen die veelal te zien zijn bij Mercedes-aangedreven auto’s in principe geen probleem zijn voor de betrouwbaarheid. Wel constateert de teambaas van Mercedes dat het team nog niet weet waar het verschijnsel vandaan komt.

Vanaf het begin van het seizoen is er vaak een pluim rook te bespotten bij de uitlaat van alle Mercedes-motoren. Toen er, nog voor het seizoen, werd gesproken over een algemeen probleem in de Mercedes-aandrijving werd de link al gauw gelegd. Maar volgens Wolff heeft de rook geen invloed op de prestaties of de betrouwbaarheid.

‘Zodra we de olietank opvullen, is het duidelijk dat er vaak rook te zien is. Het lijkt erop dat erop dat er olie lekt uit het chassis, dat vervolgens wordt omgezet in rook. We hebben echter geen idee waar het vandaan komt, en het is een probleem dat bij elke Mercedes-motor voorkomt. Dus het is ongetwijfeld een probleem dat we moeten onderzoeken.’

‘Ik ben alleen blij dat het niets te maken heeft met onze betrouwbaarheid, en ik ga ervan uit dat ik in Silverstone kan uitleggen wat het probleem is, want momenteel heb ik geen idee’, zo sluit Wolff af.