Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op zijn NLS race

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Jeroen Bleekemolen vooruit op zijn race. Jeroen Bleekemolen rijdt dit weekend op de Nordschleife een 4-uurs race ter voorbereiding op de 24 uur op de Nordschleife. Hij gaat rijden voor Frikadelli racing in een Porsche.

“We gaan dit weekend weer racen op de Nordschleife, natuurlijk één van de gaafste circuits van de wereld maar ook wel een beetje gevaarlijk. Maar dat maakt het juist zo mooi. Het is een race ter voorbereiding op de 24 uur die in september zal plaatsvinden maar op dit moment proberen alle teams hun meters te maken. Het is een heel lang rondje waarbij je natuurlijk zo veel mogelijk informatie wilt verzamelen. Je wilt je auto gewoon zo goed mogelijk neerzetten tijdens die 24 uur.”

“Daar gebruiken de teams de NLS races voor, voormalig VLN genoemd. Dat zijn races over 4 uur en daar ga ik dus dit weekend aan meedoen. Ik rijd voor Frikadelli Racing samen met teameigenaar Klaus Abbelen, een man die daar heel veel rondjes heeft gereden. En ik race voor Porsche, dat is erg mooi nieuws. Zij zetten de auto in en ik zal dit jaar wel vaker in actie gaan komen. We werken dan toe naar die 24 uur waar we een gooi willen doen naar die overwinning. Ik heb hem ooit al eens gewonnen in 2013, een keertje tweede in 2014. Maar dat is alweer een tijdje geleden.”

“Ik kan niet wachten om daar te rijden met een Porsche, de snelheden liggen daar zo hoog. Ook veel verkeer natuurlijk dus je moet echt een weg zien te vinden langs de langzamere deelnemers maar dat maakt het mooi. Het wordt waarschijnlijk mooi weer wat voor de Nordschleife best ongebruikelijk is.”

De volledige audio-update van Jeroen Bleekemolen is te beluisteren op Grand Prix Radio.