De foto’s waarover gesproken werd in podcast F1 aan Tafel

(c) Peter van Egmond

Afgelopen maandag was Formule 1 fotograaf Peter van Egmond te gast in de F1 aan Tafel podcast. In de podcast werd er gesproken over een aantal foto’s die Peter van Egmond heeft gemaakt en om een goed beeld te geven zijn de foto’s hier te bewonderen.

De eerste foto waarover gesproken werd was de foto van Jos Verstappen. De foto is genomen op Monza in 1994. Peter van Egmond legt in de podcast uit waarom dit zo’n mooie foto is en waarom de foto erg lastig is om te maken.

(c) Peter van Egmond

Jeroen Bleekemolen beschrijft hoe Senna altijd op een hele bijzondere manier op foto’s staat. Alsof hij meer nadenkt in vergelijking met een gemiddelde coureur. En dat is ook te zien op deze foto.

(c) Peter van Egmond

Tom Coronel vindt de foto van de Williams in Monaco erg mooi. Met een vonkenregen van misschien wel 5 meter hoog is dit een bijzondere foto. De foto wordt volgens Coronel nog mooier omdat hij vanaf de achterkant gemaakt is, dit geeft een ander beeld dan de standaard foto’s. Om de foto te maken moest Peter van Egmond daadwerkelijk op de stoep gaan liggen maar dan krijg je wel een hele bijzondere foto.

(c) Peter van Egmond

Als fotograaf kun je je niet aan alle regels houden als je een goede foto wilt maken. De foto van de Ferrari op het stratencircuit van Baku is daar een voorbeeld van. Het wordt de fotografen tegenwoordig steeds moeilijker gemaakt en daarom moet je volgens Peter van Egmond soms wat creatiever zijn.

(c) Peter van Egmond

Voor de volledige verhalen achter de foto’s kunt u hier de podcast beluisteren.