‘Ferrari niet competitief tot 2022’ aldus voorzitter

(c) theaustralian.com

De hoogste man van FIAT Chrysler (en dus ook van Ferrari), John Elkann, constateert dat Ferrari’s Formule 1 team hoogstwaarschijnlijk zal moeten wachten tot 2022 voordat het weer competitief zal zijn. Hiermee indiceert Elkann meteen dat het waarschijnlijk is dat Ferrari veel van zijn focus nu al legt op de reglementswijzigingen die in 2022 worden ingevoerd.

Tijdens de eerste kwalificatie, en misschien daarvoor al wel, was duidelijk dat Ferrari een lastig weekend tegemoet zou gaan. Het team miste maar liefst twee keer het laatste deel van de kwalificatie, en ook in de races deden middenveld-teams Racing Point en McLaren niet onder voor de Ferrari’s. Alleen de tweede plek tijdens de openingsrace was een lichtpuntje voor de Scuderia, maar volgens kenners kan dat zomaar de laatste keer zijn geweest dat een Ferrari in 2020 op het podium stond.

2022, daar ligt dus vanaf nu de focus op, als we Elkann moeten geloven. ‘Er zijn structurele problemen met het ontwerp van onze huidige auto. We waren te langzaam, en dat zullen we binnenkort weer zijn. We leggen nu onze fundamenten voor de reglementswijzigingen zodat we dan weer competitief kunnen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we dan weer gaan winnen. Aldus John Elkann.