Zanardi weer opgenomen op intensive care

(c) Formula 1

De Italiaanse oud-Formule 1-coureur Alex Zanardi is vrijdag opnieuw opgenomen op de intensive care in Milaan, meldt Reuters. Een paar dagen geleden werd Zanardi overgebracht naar een gespecialiseerd herstelcentrum voor de behandeling van ernstig hoofdletsel, maar zijn toestand is daar verslechterd.

De 53-jarige Zanardi heeft inmiddels drie operaties achter de rug, nadat hij op 19 juni in botsing kwam met een vrachtwagen toen hij aan het trainen was op zijn handbike. Afgelopen dinsdag werd Zanardi overgebracht naar het herstelcentrum, maar vrijdag werd in een verklaring naar buiten gebracht dat zijn toestand niet langer stabiel meer was. Daarna is er een overplaatsing geregeld naar het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan.

Zanardi reed tussen 1991 en 1994 in de Formule 1, en keerde in 1999 even terug. Daarna reed hij in het CART-kampioenschap. Na een vreselijk ongeluk moesten zijn beide benen geamputeerd worden. Daarna was hij als paralympiër zeer succesvol door in totaal vier gouden medailles te winnen tijdens de Paralympische Spelen van 2012 en 2016.