Imola hoopt plek op Formule 1 kalender te behouden

(c) AlphaTauri

Het circuit van Imola hoopt zijn plek op de Formule 1 kalender te behouden. Gisteren werd bekend gemaakt dat het Italiaanse circuit samen met de Nürburgring en Portimao wordt toegevoegd aan de kalender van dit jaar

De Formule 1 keert daarmee na 14 jaar terug op Imola. Circuitdirecteur Uberto Selvatico Estense hoopt dat het niet bij een eenmalig evenement blijft en mikt ook op een plek op de kalender in 2021. “We hebben hier meerdere jaren naartoe gewerkt”, aldus Selvatico Estense tegenover Autosport. “We praten al zo lang met mensen van het Formule 1 management en nu hebben we eindelijk ons doel bereikt. Ik denk dat onze historie erg belangrijk is. We zijn zo bekend in de Formule 1 dat deze kans niet alleen het gevolg is van de coronacrisis, maar ook omdat de sport terug wilt keren naar historische banen en de passie van de fans. We proberen ook een plaats te bemachtigen op de kalender van volgend jaar, maar dat is iets om na de race te bespreken. Onze wens is duidelijk, we zijn gedreven door onze passie.”

Sinds de laatste Grand Prix op Imola in 2006, heeft het circuit een grote metamorfose ondergaan. Het pitgebouw werd vervangen en ook de lay-out van het circuit werd aangepast. Onder andere de laatste chicane werd verwijderd, waardoor de coureurs nu na Rivazza al op een lang recht stuk richting de eerste bocht aankomen. Volgens Selvatico Estense zijn er daardoor alleen nog enkele kleine aanpassingen nodig om in het laatste weekend van oktober de Formule 1 weer te verwelkomen. “Michael Masi kwam naar Imola voor een inspectie en hij was verrast over onze stand van zaken. We ontvingen complimenten van hem en dat maakt ons trots. We moeten nog enkele details aanpassen, maar niks groots of belangrijks.”

Of de Grand Prix op 1 november met publiek zal worden verreden is nog even afwachten. De Italiaanse Minister van Volksgezondheid maakte vrijdag bekend dat de regering gaat onderzoeken of het weer publiek kan toelaten bij sportevenementen. Italië host dit jaar maar liefst drie Formule 1 races. Naast Imola worden ook de circuits van Monza en Mugello aangedaan.