NASCAR-update Rick Winkelman: ‘Een geweldige race, uiteindelijk’

(c) athlonsports.com

Afgelopen donderdagnacht werd de laatste race voor de korte zomerstop van de NASCAR verreden op de Kansas Speedway. Rick Winkelman praat ons bij over een volgens hem ‘uiteindelijk geweldige race.’

‘De race van gister leek veel op de rest van de races dit seizoen, met een rustige openingsfase, en de ontbranding halverwege de race. Het werd weer heel heftig.’ Vandaar dat Winkelman de race beschrijft als ‘uiteindelijk geweldig’.

De winnaar; Denny Hamlin. Hamlin pakt daarmee zijn vijfde zege van het seizoen en dat geeft hem een voorsprong op zijn belangrijkste rivaal; Harvick. Harvick wist tot nu toe vier races te winnen.

Opvallend waren naast een paar flinke klappers volgens Winkelman de ‘nieuwigheden’ die ontwikkelt worden in het corona-tijdperk. De teams beginnen steeds meer gebruik te maken van data en telemetrie in de zogenaamde ‘command-centres’. Deze staan niet op locatie maar in de eigen fabrieken, het lijkt een beetje op de manier waarop men ook in de Formule 1 te werk gaat. Een belangrijke reden voor deze ontwikkeling is de beperking in het aantal teamleden dat naar een race mag afreizen.

Het is iets wat volgens Winkelman wellicht een blijvertje is voor de toekomst. ‘Die toekomst is dus alleen even wat rustiger aangezien de eerstvolgende race pas weer op zondag 2 augustus is.’ Rick Winkelman sluit ten slotte af met wat goed nieuws voor de Nederlandse NASCAR-fan. Want de eerstvolgende race is ook nog eens op een fijn tijdstip in plaats van midden in de nacht, namelijk ’s avonds om 21:00 uur, uiteraard te bekijken op Ziggo Sport.

De volledige audio-update van Rick Winkelman is te beluisteren op Grand Prix Radio.