Grand Prix’s Nürburgring, Portimão en Imola officieel

(c) formula1.com

De Grand Prix’s van de Nürburgring, Portimão en Imola zijn officieel bevestigd door de Formule 1. Het nieuws zat er al een paar dagen aan te komen met groeiende geruchten die vanochtend een toppunt bereikten toen de Formule 1 op zijn eigen website de track lay-outs van deze circuits al toevoegde.

De ‘Eifel Grand Prix’ zoals de race op de Nürburgring zal gaan heten wordt verreden op de elfde van oktober. Een interessant gegeven omdat de temperaturen tijdens die periode van het jaar al flink kunnen dalen op de Nürburgring. Het zal de eerste race zijn op de Nürburgring sinds 2013.

Twee weken na de Grand Prix van Duitsland, op 25 oktober zal het Formule 1 circus arriveren in Portugal. Voor het eerst in zijn historie zal het circuit van Portimão een F1 race organiseren. Helemaal onbekend met de Formule 1 zijn ze echter niet in Algarve, want de koningsklasse testte er al wel eens.

De derde bevestigde Grand Prix, en misschien wel de meest felbegeerde toevoeging onder F1-fans is die van Imola. De baan is een absolute klassieker onder F1-circuits en het zal dan ook veel fans goed doen dat er in Imola weer Formule 1 auto’s te zien zijn. Een race op Imola betekend een derde Formule 1 race op Italiaans grondgebied in 2020. Dat ook nog eens in het jaar waarin Ferrari zijn duizendste Grand Prix zal rijden. De vraag is, is dat nu mooi voor Ferrari fans, of juist een beetje pijnlijk, nu de fans niet aanwezig kunnen zijn en de auto tegenvalt.

Een andere opvallende kwestie is het feit dat het race-weekend op Imola maar twee dagen zal duren. Met alleen een zaterdag en zondag. De Formule 1 geeft aan nog niet precies te weten hoe het format eruit zal zien maar gaat uit van slechts één vrije training, gevolgd door een normale kwalificatie en race.

De drie bevestigde races brengen het aantal Grand Prix’s op de kalender van 2020 op dertien. De Formule 1 streeft nog altijd naar een minimum aantal van vijftien Grand Prix’s en dus kunnen we binnenkort nog meer toevoegingen aan de kalender verwachten. Waarschijnlijk zullen deze toevoegingen uit Aziatische hoek komen, met Vietnam dat graag de nieuwe Grand Prix toch wil laten doorgaan, en Maleisië dat de week daarop ook graag zou instappen. De Formule 1 zinspeelt ook nog altijd op een seizoensafsluiter in Bahrein en Abu Dhabi. Grand Prix Radio houdt u op de hoogte.