Bevestiging GP’s Imola, Portimao en Nürburgring volgt snel

(c) AlphaTauri

Er wordt de laatste dagen meer en meer gesproken over een terugkeer van de Nürburgring, over Imola heeft men het al het hele seizoen en Portimão staat ook al maanden in de belangstelling. Nu lijkt het hoge woord steeds dichter bij te komen, aangezien de Formule 1 de lay-outs van de drie circuits al heeft toegevoegd aan de website.

Lando Norris reageerde opgewonden nadat hij om een reactie werd gevraagd door racefans.net. ‘Imola en de Nürburgring zijn twee geweldige banen.’ Aan beide banen heeft de Brit goede herinneringen, zowel vanuit de auto als van TV. Hij haalt aan te kunnen herinneren naar de races te hebben gekeken als kind. Op Portimão heeft Norris nog nooit gereden.

Ook over Mugello, een circuit dat al eerder werd toegevoegd aan de kalender, heeft Norris nog een goed woordje over; ‘Het is een super snel circuit met geen echte langzame bochten of chicanes, puur hoge snelheid of medium snelheid. Die baan zal ons fysiek tot de limiet pushen.’

Een comeback van de Nüburgring zou een afwezigheid van de kalender van zes seizoenen doorbreken. Voor Imola geldt dat het al 13 jaar niet meer op de kalender stond. Op Portimão werd nog nooit een Formule 1 Grand Prix verreden. In Portugal wel, maar de laatste Portugese Grand Prix dateert ook al van 1996. Het zal dus voor alle drie de circuits een hele mooie comeback zijn, ook al gebeurd dat in een uitermate vreemd F1-seizoen.