Ecclestone haalt opnieuw uit naar Hamilton

(c) Red Bull Content Pool

Oud F1-baas Bernie Ecclestone heeft opnieuw uitgehaald naar Lewis Hamilton, die hem onlangs ‘onwetend’ en ‘ongeschoold’ noemde nadat Ecclestone beweerd had dat zwarte mensen vaker racistisch zijn dan witte mensen. 

Deze uitspraak viel verkeerd bij Hamilton en als reactie op Ecclestone noemde hij hem dus onwetend en ongeschoold. Ecclestone reageert; ‘Ik heb dezelfde opleiding als jou gehad Lewis, sterker nog, had ik een betere opleiding gehad, dan had jij lang niet zoveel kunnen profiteren van de sport, dan was het een heel ander wereldje geweest. Dus eigenlijk heb je geluk, bovendien ben je nooit benadeeld door een team omdat je zwart bent.’

Ecclestone ontkent vervolgens het zijn van een racist. Hij haalt een verhaal aan van een zwarte journalist die werd vermoord tijdens de Grand Prix van Zuid-Afrika door een wit persoon die het niet met de journalist eens was. Hij heeft naar eigen zeggen zelfs een zwart persoon geholpen die mishandeld werd. Vervolgens moest hij mee met de politie, hij probeerde de politie te overtuigen dat Apartheid niet goed is, maar ze konden zich niet vinden in hem. Vervolgens heeft hij mede door deze gebeurtenissen besloten om de Zuid-Afrikaanse Grand Prix van de kalender te halen.

Ecclestone sluit zijn pleidooi ten slotte af met de woorden; ‘Lewis moet begrijpen dat het leven oneerlijk is, en dat we juist dat de jongere generatie moeten meegeven.’