Alle circuits waar de Formule 1 nog naartoe wil dit seizoen

Het samenstellen van de racekalender van 2020 is al maanden een enorme opgave voor de FOM. Met tien bevestigde races heeft het al een knap aantal evenementen samengesteld, maar de Formule 1 wil een seizoen met minimaal vijftien races realiseren.

Waar CEO Chase Carey eerst nog richting Azië wilde na de Grand Prix van Rusland lijkt het hele circus nu eerst terug te gaan naar Europa. Hoofd-steward Michael Masi was onlangs al op het circuit van Imola om de baan te inspecteren. Alpha Tauri reed er voorafgaand aan het seizoen ook al en Kvyat noemde het circuit destijds uitermate uitstekend voor een race. Het zou voor het eerst zijn sinds 2006 dat de Formule 1 weer naar Imola komt.

Een Grand Prix van Portugal lijkt ook aanstaande, op het circuit van Portimao, Algarve. Er werd al langer gepraat over deze Grand Prix, en nu lijkt het werkelijkheid te gaan worden. De Formule-1 testte al wel eens op dit circuit, maar reed er nog nooit een race. De laatste Portugese Grand Prix dateert van 1996.

Lange tijd was Hockenheim in de running voor een Duitse Grand Prix maar deze optie is tot voor kort afgeschreven. De Formule 1 zou namelijk graag weer kleine groepen fans toelaten en de Duitse staat Baden-Württemberg waarin het circuit van Hockenheim gelegen is laat dit niet toe. Andere staten in Duitsland echter wel en dat zorgt ervoor dat de Nürburgring een goede kans maakt op de Duitse Grand Prix.

Blijft de Formule 1 dan alleen maar in Europa? Nee, dat hoeft niet persé. Naar het Amerikaanse deel van deze wereld zal het het hele gebeuren waarschijnlijk niet afreizen, vanwege de extreem lastige situatie met betrekking tot corona daar, maar een aantal Grand Prix’s in Azië lijken er nog wel te komen.

China en Vietnam hadden graag alsnog samen twee raceweekenden georganiseerd maar als het aan China ligt wordt dat toch een lastig verhaal. Het circuit van Kuala Lumpur, Maleisië heeft nu echter aangegeven graag een comeback te maken in collaboratie met Vietnam. En ook zinspeelt de F1 nog altijd op een seizoensafsluiter met de Grand Prix’s van Bahrein en Abu Dhabi.

Tel dit bij elkaar op en je komt uit op zeventien races. Het is natuurlijk nog lang niet zeker of al deze evenementen daadwerkelijk georganiseerd gaan worden maar met al deze initiatiefnemers moet het doel van vijftien races toch te behalen zijn.