Wolff: “Geen rol bij gesprekken Vettel en Aston Martin”

(c) Mercedes / Steve Etherington

Toto Wolff heeft benadrukt geen rol te spelen bij de gesprekken die tussen Sebastian Vettel en Aston Martin worden gevoerd over een racezitje in 2021. De teambaas van Mercedes is aandeelhouder van het Britse automerk.

De geruchten over een mogelijke overstap van Vettel naar Aston Martin namen de afgelopen weken steeds verder toe. De viervoudig wereldkampioen bevestigde verkennende gesprekken te hebben gevoerd met Racing Point, dat in 2021 verder zal gaan als het Aston Martin F1 team. 

Toto Wolff kocht in april als persoonlijke investering vijf procent van de aandelen van Aston Martin. Hij is daarnaast geen onbekende van Lawrence Stroll, eigenaar van het Britse automerk, en Sebastian Vettel. Volgens de Oostenrijker betekent dat echter niet dat hij zich ook bemoeit met de gesprekken over de rijdersbezetting in 2021. “Mijn aandelen in het automerk staan los van de activiteiten van het Formule 1 team”, aldus Wolff tegenover Motorsport.com. “Ik ben niet betrokken bij discussies tussen Lawrence Stroll, Otmar Szafnauer en Sebastian. Uiteraard ken ik Sebastian goed van enkele, laten we zeggen, sociale bijeenkomsten, maar niet meer dan dat.”

De Mercedes teambaas wilt zich dan ook niet mengen in de discussie wie Vettel zou moeten opvolgen bij Racing Point indien het tot een contract komt. “Checo (Perez) vormt al jaren een belangrijk onderdeel van het team, hij is een goede coureur. Aan de andere kant is Sebastian een viervoudig wereldkampioen die een hoop snelheid, ervaring en marketingwaarde met zich meebrengt. Het is aan Lawrence om te bepalen wat de beste line-up is voor zijn team.”