Toeschouwersaantal Indy500 verder teruggebracht

(c) Red Bull Content Pool

Het aantal toeschouwers dat tijdens de Indy500 aanwezig mag zijn is verder teruggebracht naar 25% van de capaciteit van de Indianapolis Motor Speedway. Bezoekers van de legendarische 500-mijlsrace worden daarnaast verplicht een mondkapje te dragen.

Nadat in juni werd aangekondigd dat de Indy500 verplaatst zou worden naar 23 augustus, werden direct de voorbereidingen getroffen om de race op een veilige manier, mét publiek te organiseren. De toeschouwerscapaciteit van ‘the brickyard’ werd daarom toen al teruggebracht naar 50%. Nu het coronavirus verder om zich heen grijpt in de Verenigde Staten, maakt circuitdirecteur Mark Miles bekend dat percentage verder terug te schroeven naar 25%. De Indianapolis Motor Speedway kan normaal meer dan 250.000 racefans een plek bieden. 

De organisatie laat weten verdere veiligheidsmaatregelen te implementeren, waaronder het opnieuw indelen van de verkochte stoeltjes en het verplicht dragen van mondkapjes. Ook wordt de temperatuur van de toeschouwers gemeten bij binnenkomst en gelden er bijkomende voorschriften rondom de verkoop van eten en drinken. Ondanks de extra voorzorgsmaatregelen ziet Miles er naar uit om de fans te verwelkomen: “Met slechts 25% van de toeschouwers aanwezig zal het er zeker anders uitzien dit jaar. We willen echter laten zien dat zelfs onder deze uitzonderlijke omstandigheden mensen samen kunnen komen tijdens een goed doordacht evenement.”

De 104de editie van de Indy500 wordt op 23 augustus gereden. Simon Pagenaud schreef de editie van 2019 op zijn naam.