Sette Camara vervangt Hartley bij Formule E seizoensfinale

(C) FIA Formula E

Red Bull en AlphaTauri testcoureur Sérgio Sette Camara vervangt tijdens de Formule E seizoensfinale Brendon Hartley bij het team van GEOX Dragon Racing.

Sette Camara deed eerder dit jaar al namens Dragon Racing mee aan de rookie test in Marrakech. Hij sloot de dag af met een tweede plaats. Na het plotselinge vertrek van voormalig Formule 1-coureur Hartley, zocht het team een vervanger voor de laatste zes races van het seizoen in Berlijn.

Volgens Jay Penske, teambaas bij Dragon Racing, was Sette Camara de meest logische keuze: “Ik was erg onder de indruk van Sérgio tijdens de test in Marrakesh en zijn werk in de simulator om de ontwikkeling van de auto verder te brengen. Ik kijk ernaar uit om hem op de baan te zien in Berlijn en verwacht dat hij direct mee kan strijden om de punten.”

Ook Sette Camara is verheugd met zijn aanstelling. “Ik had een goede chemie met het team tijdens de rookie test. Ik ben daarom trots om aan te kondigen dat ik nu met ze kan samenwerken tijdens een raceweekend.”

Het Formule E seizoen wordt in augustus afgesloten met maar liefst zes races op het Tempelhof circuit in Berlijn.